18:55 11.11.2017

Порошенко і Дуда домовилися про засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі на наступному тижні в Кракові

2 хв читати
Порошенко і Дуда домовилися про засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі на наступному тижні в Кракові

Президент України Петро Порошенко і президент Польщі Анджей Дуда в телефонній розмові в суботу домовилися про проведення наступного тижня в Кракові (Польща) надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі на рівні зовнішньополітичних радників.

"Вони узгодили проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Республіки Польща на рівні зовнішньополітичних радників наступного тижня в Кракові", – повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками телефонної розмови.

Співрозмовники також скоординували позиції в контексті підготовки до Саміту "Східного партнерства", який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Лідери двох держав обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх відносин.

Крім того, П.Порошенко привітав А.Дуду з Днем Незалежності Польщі і висловив сподівання на зміцнення стратегічного партнерства заради миру, процвітання і благополуччя народів двох країн.

Як повідомлялося, П.Порошенко 8 листопада ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруження між двома країнами.

"Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, які звучать останнім часом, викликають серйозне занепокоєння і не можуть залишатися без належного реагування. Для зміцнення стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща, і щоб уникнути подальшої ескалації напруження, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно цивілізованим європейським способом, президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі", – написав прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко в соцмережі "Фейсбук" 8 листопада.

С.Цеголко нагадав, що Консультаційний комітет є дорадчим органом, покликаним сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх відносин між Україною і Польщею, який очолюють зовнішньополітичні радники президентів обох держав.

Згодом у канцелярії президента Польщі заявили, що готові прийняти українську делегацію для прояснення стану двосторонніх відносин.

7 листопада президент Польщі А.Дуда заявив про очікування того, що президент України П.Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман не допустять на важливі державні посади людей з антипольськими поглядами. За його словами, такі люди "не будують співробітництво між нашими країнами, вони його руйнують", тому вони "у великій політиці ... не повинні з української сторони мати місце".

При цьому А.Дуда зазначив, що такі люди в українській політиці є: "На важливих посадах в Україні є люди, які практично мають відверто антипольські погляди, це неприйнятно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА