13:19 15.11.2017

Проект резолюції ООН щодо Криму - це чіткий сигнал про необхідність збільшувати тиск на Росію

2 хв читати
Проект резолюції ООН щодо Криму - це чіткий сигнал про необхідність збільшувати тиск на Росію

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав проект резолюції ООН щодо Криму чітким сигналом до збільшення, а не зменшення тиску на Росію.

"Нова резолюція ООН щодо Криму дуже важлива і для Ради Європи. Це чіткий сигнал, що потрібно збільшувати, а не зменшувати тиск на Росію. Плани із повернення росіян до ПАРЄ у січні 2018 - це саме зменшення тиску. РЄ повинен діяти відповідально і захищати, а не торгувати принципами ", - написав Д. Кулеба в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в середу.

Як повідомлялося, Третій комітет Генеральної асамблеї ООН 14 листопада підтримала резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією.

Документ містить заклик до виконання проміжного рішення (Наказу) Міжнародного суду ООН у справі Україна проти РФ від 19 квітня 2017 року.

Резолюція, зокрема, закликає Росію вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискм прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією і дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності в Криму в порушення застосовних норм міжнародного права.

Згідно з резолюцією, Третій комітет Генасамблеї ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації;

Також документ закликає РФ негайно скасувати рішення про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності, а також забезпечити доступність освіти українською і кримськотатарською мовами.

Резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" розглядатиме Генеральна асамблея ООН у другій половині грудня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА