16:38 15.11.2017

Мітчелл запевнив Порошенка в готовності США посилити ціну для Москви за продовження агресії проти України

2 хв читати
Мітчелл запевнив Порошенка в готовності США посилити ціну для Москви за продовження агресії проти України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом, під час якої сторони обговорили комплекс питань двосторонніх відносин двох країн, зокрема підтримку зусиль України щодо відновлення територіальної цілісності.

"Помічник держсекретаря США підтвердив готовність продовжувати підтримку зусиль України з відновлення суверенітету та територіальної цілісності країни та, в разі потреби, посилити ціну для Москви за продовження агресії проти Української держави", - повідомляє в середу прес-служба президента.

Також П.Порошенко та В.Мітчелл скоординували пріоритетні кроки у рамках їх зміцнення в найкращих інтересах обох сторін та спільного захисту і просування свободи та демократії, верховенства права та прав людини.

"Було відзначено важливість нових підходів та сміливих ініціатив для наповнення стратегічного партнерства між Україною і Сполученими Штатами – від посиленої політичної, торговельно-економічної та енергетичної взаємодії до зміцнення оборонного і безпекового партнерства між сторонами", - зазначили в прес-службі АПУ.

Крім цього, співрозмовники обговорили хід реформ в Україні. Президент відзначив значні зміни, яких досягла Україна.

"Я абсолютно впевнений, що немає жодної країни у світі, яка впровадила б таку кількість реформ у різних сферах упродовж війни. І ми маємо міцну підтримку наших реформ з боку Сполучених Штатів", - наголосив П.Порошенко й додав, що це є підтвердженням стратегічного партнерства двох країн.

Він також подякував американській стороні за допомогу та її значний внесок у розвиток нової української армії в умовах російської агресії.

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії наголосив на важливості візиту в Україну. В.Мітчелл запевнив, що США й надалі надаватимуть допомогу Україні в її зусиллях із розвитку та зміцнення країни, а також подальшої координації зусиль для забезпечення надійної та ефективної міжнародної підтримки Української держави.

"Те, чого Ви та Ваша команда досягли за дуже короткий проміжок часу, є дивовижним. Просто феноменально, що так багато було зроблено за останні три роки", - зазначив помічник держсекретаря США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА