20:26 15.11.2017

У ЄС відзначають прогрес реформ в Україні, але їх упровадження необхідно прискорити

3 хв читати
У ЄС відзначають прогрес реформ в Україні, але їх упровадження необхідно прискорити

У Європейському Союзі відзначають прогрес у проведенні реформ в Україні, але наголошують на необхідності їх прискорення; підтверджують прихильність мирному врегулюванню на Донбасі шляхом повної імплементації Мінських угод.

"У 2017 році влада України визначила механізми координації політики, управління та моніторингу процесу імплементації Угоди про асоціацію. Це зумовило нерівномірний прогрес у впровадженні реформ у різних секторах. У звіті відзначають гостру необхідність змінити підхід до реформ в Україні та прискорити їх імплементацію в 2018 році", - йдеться у звіті Європейської служби зовнішніх дій і Європейської Комісії, який поширило Представництво ЄС в Україні в середу.

Верховний представник ЄС у закордонних справах і з політики безпеки Федеріка Могеріні зазначила, що за минулий рік відбулося багато довгоочікуваних подій: набула чинності Угода про асоціацію України з ЄС, громадяни України отримали право на короткострокові безвізові поїздки до країн Шенгенської зони, але потрібно прискорити імплементацію реформ.

"Ми переконані, що український президент, уряд і Верховна Рада принципово налаштовані на глибокі реформи в країні. Звісно, це нелегкий процес: потрібно подолати корупцію та приватні інтереси; нам доводиться стикатися з невдачами на цьому шляху, і це природно. Іноді ми критикуємо. Ми наполягаємо на певних умовах. Однак ми бачимо, як багато змін уже відбулося в Україні. За останні три роки Україна досягла більше, ніж за попереднє десятиліття. І це в дуже складних умовах. ЄС і надалі буде з Україною", - зазначив Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнес Ган.

У звіті йдеться про те, що у 2017 році реалізовано важливі законодавчі ініціативи в таких сферах, як ринок електроенергії, енергоефективність, довкілля, освіта та децентралізація. Крім того, розпочато реформи пенсійної системи, охорони здоров'я та безпеки харчової продукції. Судова реформа продовжилася ухваленням нового закону про Конституційний суд і формуванням нового Верховного Суду. В ЄС також бачать прогрес в імплементації стратегії щодо реформування системи державного управління, продовження реформування правоохоронних органів.

"Україна продовжує кроки в боротьбі з корупцією. Однак необхідні подальші дії, щоб результати були відчутними. Наприклад, іще не пройшли перевірку електронні декларації активів, подані чиновниками найвищого рівня близько року тому. Низьким залишається кількість обвинувальних вироків у пріоритетних справах за обвинуваченнями в корупції. Важливим також є створення Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії", - наголошується у звіті.

У ЄС звертають увагу на "стійку стабілізацію української економіки", завдяки чому у вересні 2017 року Україна вперше за останні чотири роки повернулася на ринки капіталу, накопичила EUR2,5 млрд ($3 млрд) з терміном погашення 15 років.

Із січня по липень 2017 року загальна торгівля України з ЄС зросла на 28,4% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

"Європейський Союз продовжує цілком підтримувати незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Ми засуджуємо і не визнаємо незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією. Європейський Союз також продовжує підтримувати дипломатичні зусилля для знаходження тривалого мирного вирішення конфлікту в східній Україні шляхом повної імплементації Мінських угод", - зазначається у звіті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА