13:08 20.11.2017

РФ надала неприйнятні рекомендації Україні в Раді ООН з прав людини

2 хв читати
РФ надала неприйнятні рекомендації Україні в Раді ООН з прав людини

РФ і Сирія зайняли пропагандистську позицію в питанні надання Україні рекомендацій щодо дотримання прав людини в рамках Універсального періодичного огляду Ради ООН з прав людини, заявляє заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"На жаль, іноді держави використовують цей механізм не для сприяння дотриманню прав людини в Україні, а для своїх політичних цілей. Цього разу ми стикнулися з досить пропагандистським виступом Росії. До неї приєдналася Сирія", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Наприклад, Сирія була дуже занепокоєна правами Російської православної церкви в Україні. Росії забракло часу перейматися цим питанням... А Сирія встигла. Венесуела частково до них приєдналася", - іронічно зауважив С.Петухов.

При цьому він додав, що РФ надала неприйнятні для України рекомендації.

Тим часом С.Петухов зауважив, що загалом до підготовки Універсального періодичного огляду Ради ООН з прав людини держави підходять конструктивно, там немає політичних дебатів, на відміну від інших органів ООН.

За словами заступника міністра, Україна подала звіт про ситуацію з дотриманням прав людини в Україні за попередні 4,5 року, поінформувала про нові виклики й отримала рекомендації на наступний період.

"Очевидно в нашому звіті, що найбільшим викликом для захисту прав людини в Україні є незаконна анексія Криму та окупація Донбасу", - сказав він.

Водночас С.Петухов розповів, що багато в чому держави позитивно оцінили зміни та реформи, проведені в Україні.

Загалом Київ отримав 200 рекомендацій від різних країн, але, як зазначив заступник міністра, багато з них повторюються, тому їх реальна кількість - близько 100.

За його словами, найпопулярніші рекомендації стосувалися ратифікації Стамбульської конвенції про заборону насильства проти жінок, питань судової реформи, запобігання тортурам, мові ненависті та дискримінації.

"Ми маємо час, щоб переглянути весь перелік, і ті, які прийнятні, взяти до відома", - сказав С.Петухов.

У свою чергу голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик зазначила, що до березня наступного року Україна має прийняти або відхилити висловлені рекомендації.

"Ті рекомендації, які уряд прийме, Україна зобов'язана буде виконати протягом наступних чотирьох років", - пояснила вона.

Як наголошується в прес-релізі, розданому журналістам на прес-конференції, рекомендації надали делегації 70 країн-учасниць Ради ООН з прав людини під час інтерактивного діалогу в Женеві 15 листопада. Процедуру Універсального періодичного огляду з прав людини кожна країна-член ООН проходить один раз на 4,5 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА