13:24 05.12.2017

Дерев'янко: Справою про фінансування Саакашвілі з боку Курченка займається підозрюваний у корупції прокурор

2 хв читати
Дерев'янко: Справою про фінансування Саакашвілі з боку Курченка займається підозрюваний у корупції прокурор

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко стверджує, що звинувачення лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі в причетності до кримінальної справи щодо наближеного до екс-президента Віктора Януковича бізнесмена Сергія Курченка безпідставне, а веде його військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні.

"Цю справу веде прокурор Кулик, якого обвинувачують у незаконному збагаченні і якого Луценко призначив у кримінальній справі, пов'язаній із конфіскацією коштів Януковича. Статтю, за якою обвинувачується Саакашвілі, прив'язують до кримінальної справи Януковича та Курченка, і Порошенко з Луценком нічого кращого не придумали, ніж прив'язати це обвинувачення до пана Саакашвілі... Вони тримали на озброєнні цю статтю, і доблесний прокурор Кулик, зовсім не корупціонер ... цією справою і займається", - сказав Ю.Дерев’янко в ефірі NewsOne у вівторок.

Депутат стверджує, що слідчі дії в цій справі проводилися з порушеннями.

"Коли політичні сили або політики чітко говорять про корупцію та інші кримінальні речі, ми бачимо таку реакцію", - сказав він.

Коментуючи майбутню заяву генерального прокурора Юрія Луценка і нібито інформацію про розкриті СБУ і Генпрокуратурою джерела фінансування "майдану", який організовував М.Саакашвілі, Ю.Дерев’янко сказав: "Вони хочуть сказати, що В.Янукович фінансує "міхомайдан", що Янукович фінансує всіх українців, які стоять тут, біля мене... В цій кримінальній справі йдеться про те, що нібито якісь люди, і Янукович та Курченко, і інші, дають гроші, щоб люди ходили на мирні акції. Уявляєте, який це маразм. І саме це Луценко хоче заявляти".

Відповідаючи на запитання про подальші дії людей, які прийшли висловити свій протест проти затримання М.Саакашвілі, а також уточнюючи, з чийого боку виникали провокації, депутат розповів: "Ці події провокують правоохоронці, а також люди, яких правоохоронці сюди запросили... Також хтось із правоохоронців застосував сльозогінний або нервовопаралітичний газ, і виникла сутичка, яку ми ледве зупинили".

"Люди вимагають тільки того, щоб правоохоронці діяли лише за законом, ніхто не збирається ні бити правоохоронців, ні вступати з ними в сутички, ми тут стоїмо, щоб був закон і щоб усі слідчі дії здійснювалися виключно за законом, а не в бандитський спосіб", - підсумував він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі мікроавтобус, у якому перебуває затриманий М.Саакашвілі, спробував трохи проїхати вул. Трьохсвятительською в бік Європейської площі. В цей час прихильники політика почали бити по кузову автобуса й розбили в ньому скло задніх лівих дверей. Після цього на дах мікроавтобуса залізла дівчина з числа активістів.

Мікроавтобус залишається заблокованим біля будівлі "Українського дому". Рух вул. Трьохсвятительською перекрито, на ній перебувають кілька сотень правоохоронців і прихильників М.Саакашвілі, а також велика кількість журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА