13:25 12.12.2017

Місія ООН рекомендує Україні забезпечити рівний доступ громадян до пенсій і скасувати обмеження для переселенців

1 хв читати
Місія ООН рекомендує Україні забезпечити рівний доступ громадян до пенсій і скасувати обмеження для переселенців

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні рекомендує Кабінету Міністрів України, Верховній Раді та іншим державним органам забезпечити рівний доступ громадян до пенсій і скасувати обмеження для вимушених переселенців.

"Скасувати положення, які перешкоджають громадянам України рівний доступ до пенсій, дискримінуючи їх за ознаками зареєстрованого місця проживання або реєстрації як внутрішньо переміщених осіб", - ідеться у 20-й доповіді ООН щодо ситуації з правами людини в Україні, презентованій у Києві у вівторок.

Місія рекомендує Міністерству соціальної політики України забезпечити всім переселенцям рівний доступ до інструментів державної підтримки та соціальний захист без будь-якої дискримінації, зокрема у зв'язку з прив'язкою до списку населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення.

Також Місія ООН з прав людини рекомендує Мінсоцполітики забезпечити ефективну співпрацю та процеси обміну інформацією з усіма суб'єктами, залученими до проведення перевірок та ідентифікації у зв'язку з виплатою пенсій, а також забезпечити доставку додому виплат переселенцям, які отримують пенсії та соціальні виплати, для уникнення подвійних перевірок.

Міністерству з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб та іншим держорганам рекомендується забезпечити переселенців з інвалідністю адекватним житлом, надати доступ до послуг удома й інструменти для інтеграції в суспільство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА