20:03 19.12.2017

Генасамблея ООН підтримала українську резолюцію і закликала Росію припинити порушення прав людини в Криму

2 хв читати
Генасамблея ООН підтримала українську резолюцію і закликала Росію припинити порушення прав людини в Криму

Генеральна асамблея ООН у вівторок підтримала резолюцію "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією.

Згідно з результатами голосування, підтримали українську резолюцію 70 держав, проти проголосували 26, утримались 76 делегатів.

Проти резолюції, згідно з результатами голосування, які оприлюднив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, проголосували такі країни: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизія, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, ПАР, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю і негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі, що стосується застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Також РФ повинна вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини відносно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією і дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності в Криму з порушенням застосованих норм міжнародного права.

Згідно з резолюцією, Генасамблея ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації.

Також документ закликає РФ негайно скасувати рішення про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності, а також забезпечити доступність освіти українською і кримськотатарською мовами.

Окрім того, в резолюції наголошується на необхідності негайного звільнення українських громадян, які були незаконно затримані і засуджені, а також тих, хто був переведений або депортований через міжнародно-визнані кордони з Криму до Російської Федерації.

Генасамблея ООН у своїй резолюції настійно закликає Російську Федерацію забезпечити належний і безперешкодний доступ міжнародних місій зі спостереження за становищем в області прав людини і правозахисних неурядових організацій в Криму, в тому числі до всіх місць, де можуть міститися особи, позбавлені волі, визнаючи, що міжнародна присутність в Криму має першорядне значення для запобігання подальшого погіршення ситуації.

Також резолюція закликає РФ скасувати рішення, які забороняють культурні та релігійні установи, правозахисні організації, засоби масової інформації, а також відновити реалізацію прав особами, які належать до етнічних громад в Криму, зокрема українцями і кримськими татарами, в тому числі для участі в культурних заходах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА