11:49 24.12.2017

Маккейн назвав рішення США постачати Україні ПТКР Javelin кроком у правильному напрямі

2 хв читати
Маккейн назвав рішення США постачати Україні ПТКР Javelin кроком у правильному напрямі

Американський сенатор Джон Маккейн назвав "серйозним кроком у правильному напрямі" рішення Вашингтона розпочати постачання Києву протитанкових керованих ракет (ПТКР) комплексу Javelin.

"Передбачуване рішення президента (США Дональда) Трампа постачати протитанкові озброєння комплексу Javelin є ще одним суттєвим кроком у правильному напрямку і дає чіткий сигнал, що США підтримуватимуть своїх союзників і партнерів у той час, коли вони борються за свій суверенітет і територіальну цілісність", - ідеться в заяві Д.Маккейна, розміщеній на його сайті.

Сенатор-республіканець заявив, що "це рішення назріло багато років тому". Він звинуватив РФ у створенні нестабільності в Україні та в продовженні смертоносних атак. Законодавець висловив упевненість у тому, що у зв'язку з цим цей крок здійснюється дуже вчасно.

Д.Маккейн, який є одним з основних провідників ідеї постачань зброї Києву, стверджує, що це створить "більш стабільні та безпечні умови, необхідні для мирного вирішення конфлікту".

За інформацією агентства "Ассошіейтед прес", США схвалили план із надання Україні протитанкових ракет Javelin. Як повідомило агентство, після формального схвалення американським президентом план постачань буде направлено до Конгресу, який протягом місяця має розглянути його та передати на схвалення держдепартаменту США.

За інформацією телеканалу ABC, ідеться про постачання 210 протитанкових ракет і 35 установок на суму $47 млн.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко в суботу заявив, що Українська держава отримає летальну оборонну зброю зі США, що підтвердив у телефонній бесіді держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Як і домовлялися з президентом Donald J. Trump, без зайвого галасу, спокійно, Україна отримає летальну оборонну зброю зі США. Це принципове та довгоочікуване рішення американської адміністрації було підтверджено під час моєї вчорашньої розмови з держсекретарем Рексом Тіллерсоном", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook у суботу ввечері.

Він висловив подяку за лідерство президента Дональда Трампа, чітку позицію американських друзів і рішучу двопартійну підтримку України. "Такий крок у тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов’язань та продовження накачування Донбасу важкою зброєю", - додав президент.

За його словами, американська зброя в руках українських воїнів - "не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів та мирного населення, а також ефективної самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН". "Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії. Україна переможе!" - впевнений П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА