Політика

НАБУ має провести розслідування щодо "плівок Онищенка" – Тимошенко

Антикорупційні органи мають провести розслідування за аудіозаписами, оприлюдненими народним депутатом Олександром Онищенком, що перебуває у розшуку, переконана керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я гаряче підтримую: якщо у нас є НАБУ, і воно реально існує, – щоб за записами Онищенка було проведено розслідування просто кричущої корупції президента і його оточення. І те, що досі це не розслідується, що досі на це закривають очі, свідчить про те, що, можливо, антикорупційні органи, які створені, на жаль, не є аж настільки незалежними, щоб розслідувати плівки Онищенка, які були оприлюднені", – сказала Ю.Тимошенко журналістам у понеділок у Києві.

У квітні О.Онищенко оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента України Петра Порошенка. У розмові йшлося про екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського і його пропозицію щодо укладення контрактів із "Нафтогазом" та іншими держкомпаніями з тим, щоб "поділитися з Порошенком часткою".

В адміністрації президента і фракції "Блок Петра Порошенка" назвали ці записи фейком.

У НАБУ заявили, що готові вивчити записи розмови О.Онищенка з нібито П.Порошенком за умови отримання оригіналів записів.

Згодом О.Онищенко на сторінці у "Фейсбуці" заявив про готовність надати антикорупційним органам для експертизи оригінал запису розмови, як він стверджує, з П.Порошенком.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ