Політика

Луценко: Публікація листування Онищенка – серйозний ґрунт для роботи НАБУ і САП

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що опубліковані в ЗМІ матеріали, відомі як "переписка Онищенка", мають бути предметом роботи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Те, що я побачив з останніх опублікованих СМС, - це серйозний ґрунт для роботи детективів НАБУ і прокурорів САП. Те, що Онищенко скоював злочини, про які я доповідав у Верховній Раді, - вже визнає і він сам. Тепер потрібно йти далі. закон визначив саме САП відвести фігурантів плівок Онищенка "або до РАЦСу, або до прокурора", - сказав генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що "Генпрокуратура не має можливості реагувати на такі ситуації щодо керівників держави, міністрів, депутатів". "Єдине, що я можу зробити, - відправити матеріали до НАБУ", - сказав Ю.Луценко.

Відповідаючи на запитання про політичну оцінку опублікованих матеріалів, він назвав її "неоднозначною". "Я не схильний довіряти людині, яку обґрунтовано обвинувачують у великих економічних розкраданнях. Звичка все і вся записувати і видавати частину записів маніпулятивними шматочками теж не збільшує довіру", - зазначив Ю.Луценко.

Раніше в ЗМІ були опубліковані копії СМС, які, як стверджує народний депутат Олександр Онищенко, який наразі перебуває у розшуку, свідчать про широкомасштабну корупцію з боку оточення президента і кількох політичних сил у парламенті.

Фігуранти цих СМС заявили про їхню недостовірність.

Текст інтерв'ю Ю.Луценка в повному обсязі буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ