Політика

МВФ використовує закон про Антикорупційний суд як привід для відстрочки надання чергового траншу кредиту

Міжнародний валютний фонд (МВФ) використовує ситуацію навколо законопроекту про Вищий антикорупційний суд як привід для відстрочки надання Україні чергового траншу кредиту, вважає народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенко") Іван Вінник.

"Вчора ми пройшли 189 поправок до законопроекту про Вищий антикорупційний суд, понад 1600 залишилося. Наскільки мені відомо, наразі немає компромісного рішення щодо поправок із МВФ стосовно повноважень накладання вето Радою міжнародних експертів, тим більше подолання такого вето. Також делікатність ситуації полягає в тому, що є окрема позиція фракції "Народного фронту" щодо врегулювання цього питання, що відрізняється від тих позицій, які висловлювало керівництво профільного комітету, представлене фракцією БПП", - цитує нардепа прес-служба БПП.

За словами І.Вінника, пошук компромісів триває. Водночас він скептично ставиться до можливості знаходження такого компромісу з огляду на те, що "МВФ застосовує цю ситуацію як привід, щоб відстрочити надання наступного траншу кредиту Україні".

"Причина - відсутність розуміння у МВФ політичної кон'юнктури, в зв'язку з наближенням президентських і парламентських виборів", - вважає він.

Як повідомлялося, в четвер вранці Верховна Рада продовжила розгляд правок до законопроекту про Вищий антикорупційний суд. Наразі розглянуто близько 400 поправок до документа (з майже 2 тис.).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ