Політика

Ухвалення ВР закону про антикорупційний суд є умовою продовження програми співпраці України з МВФ, але це не шантаж

Ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд є умовою продовження програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ), однак про шантаж говорити не можна, зазначає заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

"Боротьба з корупцією та ефективна антикорупційна діяльність держави потрібна українцям. Якщо МВФ не захоче дати цей транш, то він його не дасть. І це буде сформульована позиція щодо підтримки України. Нам би цього не хотілося. Але ми не можемо на чаші терезів ставити правильний закон, який має бути глобальним і глибоким", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

При цьому народний депутат зазначив, що ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд є умовою продовження програми фінансування МВФ.

"Якщо світ вважає, що Україну в цій складній ситуації, в якій вона є, у боротьбі з державою-агресором, треба підтримувати і не залишати, вони це рішення приймуть, незалежно від того, що станеться. Не треба думати, що хтось когось шантажує", - сказав він.

С.Березенко наголосив, що фракція "БПП" виступає за те, щоб голосування за законопроект відбулося сьогодні, додавши, що в приватних розмовах представники МВФ говорять про необхідність ухвалити цей документ до літа.

"На моє переконання, треба було б усе зробити з боку керівництва Верховної Ради, щоб проголосувати його сьогодні. Аж до того, щоб продовжити засідання, якщо бракуватиме часу на перегляд усіх поправок. Рішення - за головою Верховної Ради, як він поведеться в цій ситуації", - сказав народний депутат.

"Ми цей закон голосуємо для України... Він має бути виписаний таким чином, незалежно від того, що говорять міжнародні партнери, щоб він діяв", - додав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ