Політика

Порошенко підписав закон про забезпечення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення в Україні фіналів ЛЧ

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення в Україні фінальних матчів Ліги Чемпіонів УЄФА і Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018", прийнятий Верховною Радою 22 травня 2018.

Як повідомила прес-служба глави держави, метою закону є визначення системи основних заходів, спрямованих на створення умов для забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення в Україні фінальних матчів Ліги Чемпіонів УЄФА і Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018, а також для запобігання паразитичного маркетингу (амбуш-маркетингу) під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року.

Законом, зокрема визначені положення щодо розпорядження інтелектуальною власністю УЄФА, порядок використання об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА в інформаційних цілях, а також шляхи забезпечення охорони комерційних прав та інтересів УЄФА, прав інтелектуальної власності УЄФА під час виняткового періоду.

Норми Закону дозволять оптимальним способом забезпечити комплексне регулювання відносин щодо виконання вимог УЄФА щодо дотримання його прав і підвищення якості проведення в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА і фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

Закон також забезпечить належні умови для здійснення охорони та захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року в Україні.

Закон вступає в силу з дня його опублікування і втрачає чинність з дня завершення виняткового періоду (1 червня 2018 року). Крім пункту, яким вводиться адміністративна відповідальність за продаж не уповноваженою особою квитків на фінальні матчі Ліги Чемпіонів УЄФА або Ліги Чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018, що втрачає чинність 31 грудня 2018 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ