16:29 06.06.2018

Україна не отримає мільярди доларів допомоги, якщо ВР ухвалить закон про Антикорупційний суд, що не відповідає вимогам МВФ - посол США

2 хв читати
Україна не отримає мільярди доларів допомоги, якщо ВР ухвалить закон про Антикорупційний суд, що не відповідає вимогам МВФ - посол США

 Ухваливши не погоджений із Міжнародним валютним фондом (МВФ) закон "Про Вищий антикорупційний суд", Україна не отримає мільярди доларів міжнародної допомоги, а її економіка дестабілізується, упевнена посол США в Україні Марі Йованович.

"Якщо не буде ухвалено законопроект, який відповідатиме вимогам МВФ, здатність України боротися з корупцією буде підірвана, Україна не отримає мільярди доларів допомоги, економіка дестабілізується. Вчинити тут правильно - це абсолютна передумова для розбудови міцної, процвітаючої та демократичної України", - сказала американський дипломат в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, продовження української програми МВФ потрібне для отримання подальшої, необхідної Україні допомоги.

"Це сигнал світу, зокрема фінансовим ринкам, на які виходитиме Україна. Але ще важливіше: український народ вимагає Антикорупційного суду, щоб викоренити корупцію, яка душить економічне зростання, знищує робочі місця, шкодить національній безпеці та консервує бідність", - наголосила М.Йованович.

Посол зазначила, що ефективний Антикорупційний суд потрібен країні, "якщо вона має намір утвердити верховенство права, де ніхто не стоїть вище за закон, і бути такою країною, якої заслуговує український народ".

"Я упевнена, що це повною мірою усвідомлюють ключові посадові особи в українському уряді та депутати Верховної Ради, а також український народ. Я не думаю, що хтось в Україні не знає, що це ключовий момент і ключове рішення", - резюмувала М.Йованович.

Американський дипломат також акцентувала увагу, на тому, що Рада міжнародних експертів має відігравати центральну роль у процесі призначення суддів Вищого антикорупційного суду.

"Якщо Рада справжніх експертів, обраних авторитетними міжнародними організаціями, визнає кандидата неприйнятним для служіння в Антикорупційному суді, це рішення повинно мати вагу. Думку такої Ради не можна легко відкидати або ветувати. Ця функція відфільтровування поганих кандидатів має відігравати центральну роль у процесі призначення", - наголосила дипломат.


Повний текст інтерв'ю посла США в Україні Марі Йованович оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА