10:11 05.09.2018

США закликають РФ виконати свої зобов'язання згідно з Мінським угодами

1 хв читати
США закликають РФ виконати свої зобов'язання згідно з Мінським угодами

 Посольство США в четверту річницю підписання Мінського протоколу закликало Росію виконувати свої зобов'язання, взяті в рамках домовленостей, і негайно припинити бойові дії на сході України.

"Цього дня, чотири роки тому, було підписано Мінський протокол із метою встановлення миру в східній Україні. Але бойові дії ніколи не припинялися, загрожуючи життю та добробуту невинних українців. Росія має виконувати свої зобов'язання та негайно припинити бойові дії", - йдеться в повідомленні американського посольства в Україні на сторінці в мікроблозі Twitter.

Мінський протокол (Протокол за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна) було підписано 5 вересня 2014 року в Мінську (Білорусь). Він передбачає припинення бойових дій на території Донецької та Луганської областей України.

Пізніше, 11-12 лютого 2015 року, було укладено Мінську угоду (Комплекс заходів із виконання Мінських угод). Документ узгодили керівники Німеччини, Франції, України, Росії у форматі "нормандської четвірки", і підписала Тристороння контактна група.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА