Політика

Ідея Росії – фрагментувати Україну, повернувши їй Донбас під виглядом федералізації, вважає Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Донбас потрібен Росії для того, щоб роздробити Україну під виглядом федералізації.

"Вся ідея в тому, щоб використовувати Донбас для легітимізації реалій і, щоб штовхнути його в Україну вже під прапором російської федералізації", – сказав П.Клімкін, виступаючи в суботу в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука.

Він зазначив, що для Росії не так важливо, чи будуть політичні реалії в Україні більше проросійські або менше. "Ідея полягає в тому, щоб фрагментувати Україну, розчленувати її", – сказав міністр.

За словами глави МЗС України, стратегія Росії полягала в постійному підвищенні ставок, тоді як західна стратегія у багатьох випадках була спрямована на зниження ставок. "Чи правильним є такий асиметричний підхід? Я сумніваюся в цьому", – сказав П.Клімкін.

Міністр також зазначив, що будь-який успіх України як вільної європейської країни впливатиме на ситуацію в Молдові та інших країнах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ