Політика

Парубій передав до профільного комітету подання генпрокурора на зняття недоторканності з трьох нардепів з "Опоблоку"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав до парламентського комітету з питань регламенту подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

А.Парубій на пленарному засіданні парламенту у вівторок поінформував парламентарів, що отримав від генерального прокурора подання на цих народних депутатів.

"Я невідкладно передаю документи на розгляд комітету з питань регламенту. Я переконаний, ми маємо підтримати подання генерального прокурора своїми голосами. Якщо народний депутат невинуватий, він зможе, як будь-який громадянин, довести свою невинуватість у суді", - заявив він.

Раніше цього дня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що вніс до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів фракції "Опозиційний блок" С.Дунаєва, О.Вілкула та Д.Колєснікова.

Скан-копії відповідних документів від 17 вересня генпрокурор розмістив на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ