11:52 01.11.2018

За Тимошенко у першому турі виборів президента готові проголосувати 13,4%, за Зеленського 7,6%, за Порошенка і Гриценка по 7%, за Бойка 6,9%

2 хв читати
За Тимошенко у першому турі виборів президента готові проголосувати 13,4%, за Зеленського 7,6%, за Порошенка і Гриценка по 7%, за Бойка 6,9%

На виборах президента України за лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові проголосувати в першому турі 13,4% українців, за шоумена Володимира Зеленського - 7,6%, за чинного президента Петра Порошенка і лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - по 7%, за співголову фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка - 6,9%.

Такі дані спільного опитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з отриманими результатами, лідера Радикальної партії Олега Ляшка готові підтримати 5,7%, музиканта і громадського діяча Святослава Вакарчука - 4,9%, за лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича готові проголосувати 3,5%, за мера Львова, лідера об'єднання "Самопоміч" Андрія Садового - 2,5%, за лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока (який вже заявив про те, що не балотуватиметься - ІФ) - 1,8%, народного депутата, члена партії "Укроп" Олександра Шевченка - 1,7%, ще кілька кандидатів отримують підтримку менше 1% опитаних.

За іншого кандидата мають намір голосувати 3,4%, не змогли відповісти - 16,7%, не голосували б на виборах президента - 12,5%.

Крім того, серед тих, хто визначився і голосуватиме на виборах, 18,9% готові підтримати Ю.Тимошенко, 10,7% - В.Зеленського, по 9,9% - за А.Гриценка та П.Порошенка, 9 , 8% - за Ю.Бойка, 8% - за О.Ляшка, 7% - за С.Вакарчука, 4,9% - за В.Рабиновича, 3,5% - за А.Садового.

Загалом 75,8% респондентів сказали, що точно мають намір голосувати на виборах президента України або швидше за все мають намір прийти на вибори, 19,5% вважають, що точно не голосуватимуть або схилятимуться до того, що не голосуватимуть.

Під час дослідження було опитано 13 тисяч 684 респонденти. Опитування проводилося з 28 вересня до 16 жовтня 2018 року на всій території України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках не перевищують 0,85%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА