Політика

Клімкін подякував представникам Сенату США за ухвалення резолюції щодо Голодомору

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол України в США Валерій Чалий під час зустрічі з Головою Комітету  із закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером і співголовою Комітету Бобом Менендесом обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, подякували за підтримку і прийняття резолюції з Голодомору.

Як повідомляє посольство України в США на своїй сторінці в Фейсбук в четвер увечері, під час зустрічі обговорювалися актуальні питання взаємодії з Конгресом США, перш за все в напрямку подальшого посилення тиску на РФ. П.Клімкін поінформував співрозмовників про актуальну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму, а також щодо здійснюваних в Україні реформ.

Відзначається, що українська сторона подякувала сенаторам за їх численні законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку України в протистоянні російської агресії.

"Міністр закордонних справ особливо наголосив на історичному рішенні Сенату США про прийняття резолюції з нагоди 85-х роковин Голодомору в Україні, в якій події 1932-1933 рр. визнані геноцидом українського народу", - сказано в повідомленні.

Крім того, П. Клімкін наголосив на важливості законодавчого закріплення запропонованого Сенатом і Палатою представників збільшення обсягів допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Пентагону і Агентства США з міжнародного розвитку в федеральному бюджеті США 2019 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ