Політика

Клімкін: Міжнародне визнання Голодомору як геноциду - це протидія гібридній агресії РФ проти демократичного світу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що міжнародне визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом є інструментом протидії нинішній агресії РФ – військовій, проти України, і гібридній - проти демократичного світу.

"Міжнародне визнання Голодомору як геноциду - це не просто рахунки з трагічним минулим. Це і протидія нинішній військовій агресії проти України і гібридній агресії Росії проти всього демократичного світу", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, дуже важливо правильно розуміти причини Голодомору-геноциду. "Головна причина Голодомору було класова, а не національна. Штучний голод став покаранням для української нації за проголошення незалежної Української держави в 1917-1920 роках і одночасно "превентивним заходом" проти повторення таких спроб. На той час ще не існувало поняття "гібридна війна", але Голодомор, безперечно, був найжахливішим прикладом саме такої гібридної війни сталінського режиму з мільйонами цивільних жертв у нібито мирний час", - зазначив міністр.

За словами П.Клімкіна, "наш спільний обов'язок - повернути Голодомор-геноцид в історичну пам'ять і в колективну совість усього людства", оскільки, "якщо зло залишається покараним, то йому набагато легше повторитися".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ