Політика

Порошенко: ніколи раніше відносини України і США не були настільки міцними, плідними і багатообіцяючими

Президент України Петро Порошенко привітав результати роботи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства і зазначив надійну основу для нарощування успіху двостороннього співробітництва в різних сферах.

"Вдячний президенту Дональду Трампу, держсекретареві Помпео (держсекретар США Майк Помпео - ІФ) і всім американським друзям за надійне плече підтримки і непохитну солідарність з Україною! Закладено надійну основу для нарощування успіху нашої двосторонньої співпраці в політичній, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях і галузі безпеки", - написав П. Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

За його словами, спільна заява за підсумками засідання відкриває "широкі горизонти партнерства: від спільної протидії російській агресії і зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримку інтеграції в НАТО, до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військової співпраці та протидії російській енергетичній експансії".

"Важливим є визнання прогресу України на шляху реформ і в зміцненні нашої оборонної стійкості, так само як і підтвердження прихильності Вашингтона і надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Ніколи в історії українсько-американські відносини не були настільки міцними, плідними і багатообіцяючими", - заявив П.Порошенко.

Як повідомлялося, в спільній заяві держсекретаря США Майка Помпео і міністра закордонних справ Павла Клімкіна за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося у Вашингтоні, відзначається, зокрема, що США і Україна вважають за необхідне подальше зміцнення можливостей Києва з протистояння "російській агресії".

"Обидві сторони наголосили на необхідності продовження нарощування здібностей України щодо протистояння російській агресії і важливість мінських угод для припинення агресії Росії", - йдеться в заяві.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ