14:55 16.12.2018

РФ не братиме участі в роботі ПАРЄ і не платитиме внесків – спікер Держдуми

2 хв читати

"Першу скрипку" в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зараз грають радикали, які за підтримки Лондона і Вашингтона визначають політику і рішення цієї організації, заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

"Ця структура сьогодні виявилася заручницею в руках у крайніх радикалів, які представлені країнами Балтії, Польщею, Україною. Враховуючи, що дуже активно на цьому майданчику їх підтримують Велика Британія і Сполучені Штати Америки, вони фактично нав'язують думку всій Парламентській Асамблеї", - сказав В.Володін в інтерв'ю програмі Першого каналу "Толстой. Неділя."

Він заявив, що делегація РФ не братиме участі в такій Парламентській асамблеї - "доки там не одумаються".

За словами В.Володіна "не ті відносини" склалися виключно з вини колег з асамблеї. "Тому що вони вважали, що можна рот заткнути будь-якій країні, і, при цьому, країна ще має платити гроші. Причому, великі гроші - десятки мільйонів доларів - як внесок у Парламентську Асамблею", - сказав В.Володін.

Щодо внеску до бюджету Ради Європи на забезпечення діяльності ПАРЄ, поки "у нас економія бюджету", - сказав спікер. "Навіщо платити за те, що для громадян нашої країни не приносить результатів? Краще заощадити, а коли одумаються, звісно, ми цей формат затребуємо", - додав В.Володін.

Як повідомлялося, ПАРЄ в 2014 році позбавила російську делегацію права голосу, а також ввела низку інших обмежень після початку агресії Росії проти України. У 2017 році Москва призупинила виплату частини внеску до бюджету Ради Європи.

Виступаючи з трибуни парламенту, глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ В.Ар'єв наголосив, що Росія не виконала понад 10 резолюцій, ухвалених Асамблеєю протягом останніх чотирьох років. "Росія вдалася до відвертого шантажу Ради Європи, припинивши своє фінансування, яке становить 7%. На жаль, всі спроби домовитися про те, щоб всі інші країни компенсували ці втрати, не дали результату. У Росії є дуже потужний друг в особі генерального секретаря ПАРЄ Турбьорна Ягланда, який всіма силами намагається зробити так, щоб Росія була повернута", - заявив він.

Генсек Ради Європи Турбьорн Ягланд під час осінньої сесії ПАРЄ в Страсбурзі заявив, що якщо Росія не почне платити внески до бюджету Ради Європи до червня 2019 року, комітет міністрів організації не тільки може, а й буде зобов'язаний виключити її зі списку країн-членів.

У жовтні В.Володін заявив, що Росія може ухвалити рішення залишити Раду Європи, якщо ПАРЄ не відмовиться від утиску прав національних делегацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА