18:17 11.02.2019

Тимошенко: Нова влада має повернути окуповані території Криму й Донбасу та притягнути Росію до відшкодування збитків

2 хв читати
Тимошенко: Нова влада має повернути окуповані території Криму й Донбасу та притягнути Росію до відшкодування збитків

Кандидат на посаду президента України, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко наголошує, що основні завдання нової влади - повернути окуповані території Криму й Донбасу, побудувати армію відповідно до стандартів НАТО та припинити "бізнес на крові".

"Нам потрібно не лише повернути окуповані території Криму та Донбасу, а й притягнути Росію як державу-окупанта до відповідальності, відшкодувати збитки, яких зазнала наша країна", - сказала лідерка партії на зустрічі з жителями Дрогобича (Львівська обл.), повідомляється на сайті "Батьківщини".

Ю.Тимошенко озвучила першочергові завдання. Так, насамперед, за її словами, необхідно побудувати потужну армію, яка відповідатиме стандартам НАТО, щоб "ніхто й ніколи більше не подумав зазіхати на наші території". Наступний крок - припинити постачання своїй армії "всього непридатного, втридорога, з відкатами" та зупинити бізнес на крові.

"Захоплені території стали "чорною дірою" Європи. Наркотрафік, контрабандні потоки йдуть через цю територію і приносять мільярдні статки тим, хто утримує цю "діру", тому що комусь вигідне заробітчанство на війні", - наголосила вона.

Третє завдання, переконана лідерка "Батьківщини", - наполягати на виконанні гарантій, які давали Україні країни-підписанти Будапештського меморандуму. В цьому контексті вона вважає помилкою те, що одночасно з укладенням Будапештського меморандуму Україна не приєдналася до НАТО.

"Тоді ми могли б бути гарантовано захищені на багато років уперед. Це була єдина справжня гарантія. Якщо ми хочемо миру і спокою, наш шлях - членство в НАТО", - заявила політик.

Тому нова влада, за її словами, докладатиме всіх зусиль, щоб Україна стала членом альянсу якомога швидше.

У повідомленні зазначено, що для реалізації стратегії миру та безпеки Ю.Тимошенко та її команда створили Воєнний кабінет, який об'єднав військових і офіцерів, котрі пройшли фронт. Разом вони виробили чіткий план змін у військовій сфері та у відносинах держави з військовими.

"Нам треба не допустити ділити нас за різними ознаками. Або нас розділять, або ми об’єднаємось і будемо непоборною силою", - наголосила Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА