09:19 12.02.2019

Порошенко заявив, що наступного тижня підпише зміни до Конституції про стратегічний курс до ЄС і НАТО

2 хв читати
Порошенко заявив, що наступного тижня підпише зміни до Конституції про стратегічний курс до ЄС і НАТО

Президент України Петро Порошенко обіцяє наступного тижня підписати закон про зміни до Конституції України про стратегічний курс до Євросоюзу та НАТО.

"Наступного тижня я зміни до Конституції підпишу. Сподіваюся, це буде в парламенті, публічно", - сказав П.Порошенко у вівторок у Києві, виступаючи на щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.

Верховна Рада 7 лютого затвердила в цілому поданий президентом законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій того самого дня підписав цей закон.

Згідно з конституційними змінами, до повноважень Верховної Ради буде віднесено "реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору".

Президент України стане гарантом реалізації стратегічного курсу держави на членство держави в ЄС і НАТО. А Кабінет Міністрів, у свою чергу, повинен буде забезпечувати реалізацію стратегічного курсу на членство України в цих організаціях.

У преамбулі Конституції України буде закріплено, що Верховна Рада підтверджує "європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України".

Крім того, з перехідних положень Основного закону буде вилучено норму про те, що "використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань можливе на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами України, ратифікованими Верховною Радою".

Закон про внесення змін до Конституції набуде чинності наступного дня після опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА