Політика

Кабмін поскаржиться до ВРП на суддю, який заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я

Кабінет Міністрів України вирішив звернутися зі скаргою до Вищої ради правосуддя (ВРП) щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Каракашьяна, який виніс рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

"Звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргою щодо дисциплінарного проступку (дисциплінарної скаргою) судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Костянтиновича (Каракашьяна) у справі №640/463/19 за позовом Мосійчука І.В. до виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун Уляни, третя особа - Кабінет Міністрів, про встановлення відсутності компетенції (повноважень)", - йдеться в протокольному рішенні уряду.

Підписати цю скаргу від імені прем'єр-міністра Володимира Гройсмана доручено міністру Кабінету Міністрів Олександру Саєнку.

Як повідомлялося, у виконання позову народного депутата від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Мосійчука Окружний адмінсуд Києва 5 лютого заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Сам позов буде розглянуто 15 лютого.

В Окружному адмінсуді Києва пояснили, що ухвалили рішення про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я через подвійне громадянство та перевищення нею допустимого терміну перебування в статусі в.о. Водночас У.Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра.

Окружний адмінсуд Києва розглянув клопотання Мін'юсту про скасування заборони У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, але ще не виніс рішення за клопотанням.

Суддя-спікер суду Богдан Санін 13 лютого повідомив, що Окружний адмінсуд Києва обмежив лише дві функції У.Супрун як керівника МОЗ: можливість брати участь у засіданнях Кабміну і можливість визначати стратегічні плани.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ