20:39 16.02.2019

Україна готова розглянути ініціативи, щодо безпеки в Європі - Порошенко

2 хв читати
Україна готова розглянути ініціативи, щодо безпеки в Європі - Порошенко

Україна готова розглянути будь-які ініціативи, що стосуються безпеки в Європі, заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи в суботу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Так він відповів на припущення кандидата на пост президента Єврокомісії від ЄНП, німецького євродепутата Манфреда Вебера про те, що Євросоюз може побудувати систему протиракетної оборони за участю України. "Договору про РСМД прийшов кінець, і ми зіткнулися з новими викликами. Якщо ми запропонуємо Німеччині, Франції, Польщі, Литві, Україні спільно побудувати протиракетну систему для ЄС. Для нашого захисту", - висловив М.Вебер свою ініціативу.

На думку німецького політика, це допоможе відновити єдність в Європі.

"Це те, що дійсно зможе переконати людей в Польщі, в Україні, що вони можуть довіряти німцям, французам, що ми можемо щось зробити (щодо захисту від зовнішніх загроз - ІФ)", - розповів про ініціативу європарламентар.

У свою чергу П.Порошенко сказав: "Угоду між Францією і Німеччиною позитивно оцінюю, також як і дискусії щодо подібних ініціатив. Але ми маємо усвідомлювати, що європейці повинні захищати себе самі. В рамках НАТО, якщо це буде ефективно, або в рамках інших структур. Україна щаслива бути частиною будь-яких ініціатив, стосовно безпеки".

Президент зазначив, що Україна не може ігнорувати виклики безпеки. "Єдина структура, яка зараз демонструє ефективність - це НАТО. Тому я вніс пропозицію в парламент, ми зробили конституційні зміни щодо майбутнього членства України в НАТО і ЄС. Конституційною більшістю законопроект був схвалений. Тому в діалозі про те, яка нація є великими єврооптимістами - Україна однозначно буде серед перших", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА