Політика

Порошенко після зустрічі з Пенсом висловив надію на подальшу підтримку України США

Президент України Петро Порошенко розраховує на подальшу підтримку Сполученими Штатами Америки Української держави в Генеральній Асамблеї ООН і міжнародних організаціях.

"Ми домовилися про те, що і в Генеральній Асамблеї ООН під час дебатів щодо окупованої території, і в міжнародних організаціях тверда підтримка США України буде продовжена", - сказав П.Порошенко журналістам в Мюнхені в суботу після зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом.

За його словами, під час зустрічі з М.Пенсом вони обговорили підтримку реформ в Україні.

"Я подякував віце-президенту і попросив передати мою подяку президенту Сполучених Штатів, Конгресу за фінансову підтримку України", - сказав президент, нагадавши, що в держбюджеті США $ 600 млн виділено для підтримки України.

П.Порошенко підкреслив, що Україна розраховує на співпрацю з США в оборонній сфері, зокрема "на поставку Україні всіх типів озброєння".

Крім того, він повідомив, що на зустрічі з М.Пенсом обговорювалося питання координації дій щодо реакції на агресію РФ в Керченській протоці, введення санкцій і їх координації з санкціями Євросоюзу.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом пакет законодавчих актів, який суттєво збільшує допомогу Україні на 2019 рік - майже до $ 700 млн.

"Сукупний обсяг коштів для допомоги Україні в 2019 бюджетному році з урахуванням $ 250 млн, раніше виділених Пентагону на зазначені цілі, становить майже $ 695,7 млн", - йдеться в повідомленні посольства України в США.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ