Політика

Розірвання ДРСМД не призведе до "гонки озброєнь" – екс-посол США в Україні

Екс-посол США в Україні Джон Гербст впевнений, що з припиненням дії договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності не станеться нової "гонки озброєнь", а РФ буде змушена шукати можливості укладення нової угоди зі США.

"Не думаю (що "гонка озброєнь" можлива - ІФ), оскільки Москва собі такої гонки дозволити не може. Для них ідеальна ситуація - коли вони порушують умови угоди, а ми просто за цим спостерігаємо. Але якщо ми не будемо просто дивитися, то вони опиняться в програші і це може змусити їх шукати нової угоди з нами, за якою вони будуть зобов'язані дотримуватися умов старого договору", - сказав Дж.Гербст в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Дипломат зазначив, що договір РСМД – "це ще не все для європейської безпеки". "Адміністрації Трампа варто було краще проконсультуватися з європейськими союзниками, які c обережністю і навіть переляком сприймають відповідь США (на порушення умов договору - ІФ) з боку Кремля", - додав він.

При цьому Дж.Гербст пояснив: "Китай не пов'язаний Умовами будь-якої угоди і це створює для нас ще одну проблему у Східній Азії. Таким чином, мені здається, що рішення Адміністрації Трампа має своєю метою посилити безпеку на Заході".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ