10:38 19.02.2019

Керівництво США через акт агресії РФ проти України в Керченській протоці скасувало всі зустрічі з росіянами - Порошенко

2 хв читати
Керівництво США через акт агресії РФ проти України в Керченській протоці скасувало всі зустрічі з росіянами - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що керівництво США через акт агресії Росії проти України в районі Керченської протоки і полонення українських військових моряків скасувало всі зустрічі з представниками РФ аж до звільнення Москвою військовополонених українців.

"У Мюнхені у рамках безпекової конференції у мене була зустріч із віце-президентом США Майком Пенсом, який заявив, що керівництво США через акт агресії в Керченській протоці скасувало всі зустрічі з росіянами. І доки не відпустять (полонених українських військових моряків - ІФ) - зустрічей не буде", - сказав П.Порошенко на зустрічі з ініціаторами звернення до Генерального секретаря ООН про звільнення українських моряків із російського полону в Києві у вівторок.

Він запевнив, що сьогодні підпише зміни до Конституції України щодо членства країни в ЄС та НАТО, після чого планує відбути до Нью-Йорка на дебати до Генасамблеї ООН "Про стан справ на окупованих територіях", які проводяться за наполяганням України та за підтримки її союзників.

П.Порошенко наголосив, що ініціатива активістів про звернення до Генсека ООН, під якою підписалися десятки людей - відомих акторів, громадських і культурних діячів, прославлених військових, - "озброює і українського президента, і українських дипломатів для захисту позиції України".

За словами П.Порошенка, йдеться про звільнення не лише 24 українських військових моряків із російського полону. "Мова говоримо про (українських політв'язнів - ІФ) Олега Сенцова, Сущенка, Балуха, Кольченка, ми говоримо про кримських татар, які зазнають тортур лише через те, що вони відмовляються отримувати російські паспорти", - наголосив глава Української держави.

Президент зазначив, що кожен на своєму місці докладатиме максимум зусиль, щоб повернути українських громадян додому, "а під час дебатів - застосувати дії для повернення українського суверенітету, українського прапора на окуповану територію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА