08:16 13.03.2019

Бюджет на закордонні операції США розрахований з урахуванням російської агресії

2 хв читати
Бюджет на закордонні операції США розрахований з урахуванням російської агресії

Бюджетний запит Пентагону на військові операції за межами США в 2020 фінансовому році розрахований, зокрема, з огляду на необхідність протистояти російській агресії, йдеться в поширеному у вівторок американським оборонним відомством огляді цього документа.

"Цей запит (на фінансування операцій за кордоном - ІФ) сфокусований на триваючих військових операціях на Близькому Сході і в Південній Азії, зусиллях зі стримування російської агресії, а також глобальних антитерористичних операціях", - сказано в документі.

Усього проект бюджету на 2020 рік передбачає виділення $ 173,8 млрд на військові операції США за кордоном і надзвичайні потреби (до них включено, зокрема, будівництво прикордонних загороджень).

Зокрема, на операцію "Непохитна рішучість" проти терористичної організації ІД пропонується виділити $ 6,9 млрд, що на $ 2 млрд менше, ніж у 2018р.

Витрати на операцію в Афганістані "Вартовий свободи" пропонується направити $ 18,6 млрд, а не $ 18,5 млрд ніж минулого року.

Витрати на "Європейську ініціативу стримування", спрямовану на нарощування американської присутності в Європі, та "Ініціативу зі сприяння безпеці України" (Ukraine Security Assistance Initiative (USAI)) пропонується скоротити з $ 6,5 млрд до $ 5,9 млрд.

Серед іншого, в рамках "Європейської ініціативи стримування" Міноборони США пропонує направити $ 250 млн на надання допомоги збройним силам і силам безпеки України, зокрема для заміни озброєння, раніше наданого Україні.

У документі йдеться, що США необхідно нарощувати інвестиції в технологічно просунутих сферах озброєння, щоб мати можливість "перевершити потенційні загрози з боку Китаю і Росії в майбутньому".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА