19:56 15.03.2019

МЗС Канади оголошує про санкції у відповідь на дії РФ у Керченській протоці та Криму

2 хв читати
МЗС Канади оголошує про санкції у відповідь на дії РФ у Керченській протоці та Криму

Оттава впроваджує санкції у відповідь на дії Росії в Керченській протоці та в Криму, під них потрапляють 114 фізосіб і 15 компаній, йдеться в повідомленні, поширеному МЗС Канади у п'ятницю.

"У співпраці з Європейським Союзом і Сполученими Штатами Канада сьогодні оголошує про нові санкції у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному морі, Керченській протоці та на незаконну анексію Криму", - наголошується в повідомленні.

Серед фізичних осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи, фігурують глава "Роснафти" Ігор Сєчин, глава ВТБ Андрій Костін, директор Росгвардії Віктор Золотов, голова правління "Газпромбанку" Андрій Акімов, заступник міністра енергетики Андрій Черезов, губернатор Тульської області Олексій Дюмін, директор Департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці міністерства енергетики Євген Грабчак, глава комітету Ради Федерації в міжнародних справах Костянтин Косачев, підприємець Ігор Ротенберг, екс-глава "РЖД" Володимир Якунін, керівник Роскомнагляду Олександр Жаров.

Також до нього ввійшли начальник відділу берегової охорони прикордонного управління ФСБ РФ у Криму Андрій Шеїн, начальник служби пункту управління ФСБ РФ у Республіці Крим і Севастополі Руслан Ромашкін, заступник голови прикордонної служби ФСБ РФ Геннадій Медведєв.

До списку санкцій внесено "АТ Інститут Діпробудміст - Санкт-Петербург", ПАТ "Мостотрест", компанія "Будгазмонтаж-міст", ЗАТ "Інтеравтоматика", "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт", ПАТ "Силові машини", компанію "Оборонлогістика", авіабудівну компанію "МіГ", компанії "Сухой", "Туполєв", а також "Об'єднану авіабудівну корпорацію (ОАК)". Крім того, санкції впроваджено проти компаній "Будгазмонтаж", "Вугільні технології", "Газ-Альянс".

Обмежувальні заходи, впроваджувані Канадою, передбачають заморожування активів фігурантів списку і заборону на ведення з ними справ.

У заяві глави МЗС Канади Христі Фріленд зазначено, що Канада та її союзники непохитні у своїй підтримці суверенітету України та її територіальної цілісності.

"Провокації Росії в Керченській протоці, її незаконне вторгнення і окупація Криму не залишаться безкарними", - йдеться в ній.

Х.Фріланд також закликає Росію звільнити 24 українських моряків і повернути Україні вилучені кораблі.

"Сьогоднішні санкції демонструють, що Канада і міжнародне співтовариство готові накладати санкції на Росію, коли вона ігнорує міжнародні закони й міжнародний порядок, що ґрунтується на правилах", - наголошує глава канадського МЗС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА