08:04 16.03.2019

Трамп наклав вето на резолюцію, яка пропонує скасувати режим надзвичайного стану на кордоні з Мексикою

2 хв читати
Трамп наклав вето на резолюцію, яка пропонує скасувати режим надзвичайного стану на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю наклав вето на резолюцію Конгресу, яка пропонує скасувати режим надзвичайного стану (НП) на кордоні з Мексикою, який глава держави ввів у лютому, щоб отримати $ 8 млрд на будівництво прикордонної стіни, передає CNN.

Це - перший випадок, коли Д.Трамп, перебуваючи на посаді президента, застосовує право вето, зазначають американські ЗМІ.

"Сьогодні я накладаю вето на цю резолюцію. У Конгресу є право прийняти цю резолюцію, а у мене є обов’язок - застосувати вето", - заявив він.

Тепер документ повернеться на розгляд палати представників, більшість місць в якій утримують демократи. Очікується, що 26 березня конгресмени спробують на голосуванні обійти вето президента. Однак, швидше за все, вони не зможуть набрати необхідні для цього дві третини голосів.

Напередодні Сенат США підтримав резолюцію.

"Ця спільна резолюція завершує режим НС, пов'язаний з кордоном США і Мексики, оголошений президентом 15 лютого 2019 року", - йдеться в описі до резолюції, розміщеної на сайті Конгресу США.

Резолюцію 26 лютого 2019 року ухвалила палата представників США.

Напередодні президент США заявив, що готовий накласти вето на цю ініціативу, так як вважає своє рішення про введення режиму НС абсолютно законним.

У лютому 2019 року Д.Трамп оголосив про режим надзвичайного стану, щоб виділити $ 8 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Президент прийняв таке рішення через те, що Конгрес не погодився виділити на ці потреби запитані ним $ 5,7 млрд. У схваленому Конгресом законопроекті на стіну відводиться $ 1,375 млрд. Указ Д. Трампа вже оскаржують у суді ціла низка штатів і неурядових організацій.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою в рамках боротьби проти нелегальної імміграції було однією з ключових передвиборчих обіцянок Д. Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА