Політика

Порошенко порушить питання проекту енергомосту Україна-ЄС на зустрічах із керівництвом Євросоюзу 20 березня

Президент України Петро Порошенко має намір обговорити з керівництвом Європейського Союзу проект енергомосту Україна-ЄС.

"Післязавтра (20 березня - ІФ) в Брюсселі я саме про це говоритиму з керівництвом Єврокомісії, з президентом Єврокомісії, з президентом Європейської Ради, з єврокомісаром", - сказав П.Порошенко на нараді з питань розвитку атомної енергетики та підвищення рівня безпеки під час використання ядерної енергії в понеділок у Нетішині Хмельницької області.

Він наголосив, що реалізація цього проекту не лише забезпечить збільшення експорту електроенергії з України, а й дасть змогу залучити кошти на будівництво нових енергоблоків.

"Це відповідає стратегічним інтересам України та баченню майбутнього розвитку енергетики, а також енергетичної безпеки наших партнерів - країн ЄС. Не газопроводи з Росії тягнути, щоб сідати на газову "голку", а співпрацювати у сфері атомної енергетики з Україною. І заявляю, що проект енергомосту є геополітичною противагою планам Москви, який дасть змогу нашим європейським партнерам мати альтернативне, надійне джерело постачання електроенергії за конкурентними цінами. Іншими словами, Україна може стати важливим контриб’ютором енергетичної безпеки Європи", - зазначив президент.

За словами глави держави, цей проект дасть змогу в перспективі здійснити інтеграцію об'єднаної енергетичної системи України з європейською мережею.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ