Політика

Рух "Люди важливі" Гусовського та Нефьодова оголошує набір усіх охочих для підготовки до роботи в органах влади

Суспільний рух "Люди важливі" оголосив про старт ініціативи "Кадровий резерв України", у рамках якої планується підготувати близько 1 тис. професіоналів для подальшої роботи в органах виконавчої та законодавчої влади, а також в органах місцевого самоврядування.

"Якщо ми хочемо інших результатів, якщо хочемо змінити інституції, ми маємо наповнювати їх новими людьми, які будуть працювати за іншими правилами і принципами", - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Тут існує декілька проблем. Перша - це те, що українці завжди історично були відсторонені від влади... І друге - що люди, навіть якщо захочуть прийти і щось змінити, працювати в місцевій або центральній владі, на виборних посадах, їм треба знати, що відбувається... Цього, на жаль, ніде не навчають в Україні, і це не передається навіть як якісь неформальні знання... Чим постанова відрізняється від розпорядження, які є писані і часто неписані правила, як все працює", - додав він.

Тому, за словами М.Нефьодова, ініціатива "Кадровий резерв" покликана професійно підготувати людей, які потім використовуватимуть здобуті знання в органах влади, щоб "змінити країну на краще".

Як зазначила куратор "Кадрового резерву України" Олена Шуляк, для того, щоб відкрити закриту держсистему, яка перемелює новачків, які туди потрапляють, потрібна критична маса реформаторів - "тисячі і тисячі людей, компетентних, здібних, щоб вони могли працювати і впроваджувати зміни". Водночас постає питання, де брати таких людей і як правильно їх підготувати.

"Ми сьогодні, 18 березня, починаємо нову активну фазу проекту "Кадровий резерв" і починаємо збирати анкети для всіх охочих, хто хоче розвиватися, тренуватися і працювати в подальшому в різних гілках і законодавчої, і виконавчої влади", - розповіла вона.

Зібрані анкети проаналізують, і з 1 квітня розпочнеться етап співбесід, тестування, визначення амбіцій і можливостей кандидатів, щоб визначити, які саме навички необхідно у кожного з них розвивати, і який має бути персональний план розвитку кожного. 13 квітня запланована презентація першої частини команди, а з 14 квітня по 31 серпня - навчання за програмою підготовки кадрів. Як очікується, до 1 вересня поточного року буде зібрано 1 тис. нових професіоналів у рамках ініціативи "Кадровий резерв України".

Обов'язковою умовою для участі в навчанні є підтримка "Маніфесту українських лібералів" на сайті руху "Люди важливі" та заповнення там відповідної анкети.

Як пояснив голова депутатської групи "Київська команда" Сергій Гусовський, для руху "Люди важливі" вкрай важливо, щоб було формування команди однодумців. "Буде правильним і чесним, якщо люди, які хочуть долучитися до команди, яку ми формуємо, щоб вони підтримали цей маніфест і для себе зрозуміли, що ідеї, які там викладені... будуть ключовими при формуванні команди, яка має змінювати країну, щоб вона була такою, в якій було б затишно і добре жити", - пояснив С.Гусовський.

За його словами, Маніфест передбачає акцент на людині та її персональній, політичній і економічній свободі, рівності прав і можливостей, забезпеченні верховенства права та функції держава-сервіс. "Ми хочемо, щоб держава не була для нас стресом - ми хочемо, щоб держава надавала сервіс, і ми хочемо, щоб цей суспільний рух, який, ми віримо, що перетворитися в політичний, зможе забезпечити усування стресу, з яким пов'язаним будь-яке спілкування людини з державою", - сказав С.Гусовський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ