Політика

Порошенко в середу вирушить на випробування нових ударних БПЛА

У середу, 20 березня, на одному з українських полігонів відбудуться випробування нових ударних безпілотників, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Відкрию вам таємницю, що післязавтра вирушаю на випробування нових ударних безпілотників", - сказав він на раді регіонального розвитку Рівненської області в понеділок.

При цьому глава держави не повідомив якихось подробиць щодо згаданих ним ударних БПЛА.

Як повідомлялося, 6 березня відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України, П.Порошенко поінформував, що турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2, про постачання яких раніше домовилися українська і турецька сторони, вже перебувають в Україні і незабаром розпочнуться їх випробування.

"Можу відкрити інформацію, що зараз відбудуться випробування нового потужного ударного безпілотного комплексу "Байрактар", про постачання якого мені вдалося домовитися з президентом Туреччини (Реджепом Ердоганом - ІФ). Можу навіть сказати, що ці комплекси вже перебувають на території України", - сказав президент.

4 листопада 2018 року під час офіційного візиту до Республіки Туреччина президент П.Порошенко відвідав виробництво компанії Baykar Makina, яке є одним зі світових лідерів у виробництві потужних безпілотних авіаційних комплексів.

12 січня 2019 р. українська державна компанія "Укрспецекспорт" і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю для української армії ударних безпілотників Bayraktar TB2.

За словами П.Порошенка, угода між "Укрспецекспортом" та Baykar Makina є частиною заходів щодо розширення військово-технічного співробітництва між Україною і Туреччиною та "повністю відповідає стратегічному курсу України" до НАТО, його стандартів і відкритого світового ринку озброєння".

"Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня, окрім вискотехнологічних характеристик, також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних і фортифікаційних споруд, а також морських цілей", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи підписання договору.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ