09:54 21.03.2019

У посольстві США в Україні спростували слова Луценка про передання йому послом Йованович списку осіб, від переслідування яких слід утриматися

2 хв читати
У посольстві США в Україні спростували слова Луценка про передання йому послом Йованович списку осіб, від переслідування яких слід утриматися

Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про передання йому послом США Марі Йованович списку людей, від переслідування яких слід утриматися, не відповідає дійсності, повідомляє "ТСН" (Телевізійна служба новин телеканалу "1+1") із посиланням на отриману нею відповідь посольства США на відповідний запит.

"Заяви генерального прокурора України не відповідають дійсності й мають на меті послабити репутацію посла Йованович", - ідеться в документі.

У ньому також зазначається, що звинувачення на адресу представників США є проявом корупції. "Такі атаки поглиблюють нашу рішучість допомогти Україні в досягненні перемоги в боротьбі з корупцією", - зазначили американські дипломати. І пояснили, що озвучування претензій у засобах масової інформації Сполучених Штатів не робить ці претензії правдивими.

Також у відповіді міститься запевнення у відданості США ідеї підтримки реформ в Україні. "Щоб домогтися успіху, Україні потрібні віддані чиновники та сильні антикорупційні інститути", - наголошується в тексті.

Коментуючи відсутність фінансування органів української прокуратури з боку США, про яку говорив Ю.Луценко, в посольстві США пояснили, що їхня країна неухильно дотримується взятих на себе зобов'язань, зокрема і щодо фінансової підтримки необхідних для розвитку України змін у системі правосуддя, однак розподіляє кошти з урахуванням потреб моменту.

"У разі відсутності політичної волі, наприклад, з боку Генеральної прокуратури, ми дотримуємося своєї відповідальності перед платниками податків США і передаємо кошти допомоги туди, де вони можуть дати позитивний результат", - пояснили в посольстві.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Ю.Луценко в інтерв'ю американському телеканалу The Hill заявив, що посол США в Україні Марі Йованович давала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, однак він вважав неприпустимим дотримуватися таких побажань. "На жаль, на першій зустрічі посол США в Києві дала мені список людей, від переслідування яких слід утриматися", - цитує Ю.Луценка американський телеканал.

Генпрокурор України продовжив: "Моя відповідь була, що це неприпустимо".

Водночас The Hill пише, що Державний департамент США назвав таку заяву генпрокурора України "прямою фабрикацією".

За інформацією телеканалу, Держдеп наразі не надає фінансової підтримки органам прокуратури України, а Ю.Луценко назвав "досить дивною" ситуацію з неотриманням $4 млн, які були виділені американською стороною для органів української прокуратури, але не надійшли за призначенням.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА