14:00 22.03.2019

Порошенко заявив про повну підтримку посла США в Україні Йованович

2 хв читати
Порошенко заявив про повну підтримку посла США в Україні Йованович

Президент України Петро Порошенко заявляє, що цінує відносини, що склалися із США, і повністю підтримує діяльність посла США в Україні Марі Йованович.

"Україна високо цінує відносини стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами Америки на основі чіткої двопартійної підтримки. Наші відносини з Вашингтоном ще ніколи не були настільки ефективними, предметними як сьогодні. І, як глава держави, я особисто доклав до цього значних зусиль і дуже ціную цей насправді важливий актив нашої міжнародної політики", - сказав П.Порошенко в п'ятницю в Києві, виступаючи на урочистостях із нагоди 27-річчя створення Служби безпеки України.

"І в цьому контексті я хотів би відзначити важливу роль посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович у справі просування українсько-американських відносин. І наголошую: вона, як представник Сполучених Штатів як держави і президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, великого друга України, великого мого друга, має повну мою підтримку", - додав глава Української держави.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Україні М.Йованович передавала йому список людей, від переслідування яких слід утриматися, проте він визнав недопустимим дотримуватися таких побажань.

Зі статті The Hill випливає також, що Ю.Луценко у своїй заяві стосовно М.Йованович міг мати на увазі розслідування про використання виділених США коштів для реформування органів української прокуратури, в якому фігурував тодішній заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе.

У Державному департаменті США заявили, що твердження Ю.Луценка не відповідають дійсності і мають на меті заплямувати репутацію М.Йованович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА