Політика

Лондон вважає Голани територією, окупованою Ізраїлем

Великобританія після заяви президента США Дональда Трампа про плани визнання ізраїльського суверенітету над Голанськими висотами, знову заявила, що вважає цю територію окупованою Ізраїлем.

"Великобританія вважає Голанські висоти територією, окупованою Ізраїлем. Анексія території силою заборонена за міжнародним правом, зокрема, Статутом ООН. Ми не визнаємо анексію, здійснену Ізраїлем у 1981 році, і у нас немає планів змінювати нашу позицію", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті британського МЗС.

Раніше президент США Дональд Трамп написав в Twitter, що "настав час визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами".

Голанські висоти до 1967 року були частиною Сирії. Дві третини висот були зайняті Ізраїлем в ході Шестиденної війни на початку червня 1967 року. У грудні 1981 року парламент Ізраїлю прийняв закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти.

РБ ООН не визнала цього рішення. Генасамблея ООН неодноразово називала анексію незаконною і закликала Ізраїль повернути Голани сирійцям.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ