Політика

Зеленський, Порошенко й Тимошенко продовжують лідирувати в президентському рейтингу - опитування КМІС

 На виборах президента України найбільше громадян готові проголосувати за шоумена Володимира Зеленського, нинішнього главу держави Петра Порошенка та лідерку партії ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 14 по 22 березня.

Так, згідно з опитуванням, у першому турі президентських виборів з усіх громадян України віком від 18 років за В.Зеленського готові віддати свої голоси 19,5% опитаних, за П.Порошенка - 10,3%, за Ю.Тимошенко - 7,6%.

Серед тих, хто визначився з кандидатом і має намір піти на вибори, за В.Зеленського готові проголосувати 32,1% респондентів, за П.Порошенка - 17,1%, за Ю.Тимошенко - 12,5% опитаних.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 14 по 22 березня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, що проживають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (окрім АР Крим), за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ