Політика

Клімкін хоче знати, чи обговорювали Бойко і Медведчук у Москві питання звільнення українських політв'язнів і військовополонених

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що хотів би знати, чи було питання звільнення українських політв'язнів і військовополонених, а також окупованих територій Донбасу і Криму основним на порядку денному візиту кандидата в президенти України Юрія Бойка і представника "Опозиційної платформи - за життя" Віктора Медведчука до Москви.

"Головне - я це говорю не лише як міністр закордонних справ, а й як український громадянин - я б дуже хотів почути від тих, хто їздив до Москви, як вони обговорювали там питання звільнення наших заручників, політичних ув'язнених і військовополонених, чого вони досягли. Як вони обговорювали окуповані території і Донбасу, і Криму. Якщо це не обговорювалося, і це не було найголовнішим питанням на порядку денному, то у мене запитання навіть не з політичної точки зору: Що це було?", - сказав глава МЗС України на прес-конференції в понеділок у Києві.

П.Клімкін зазначив, що відвідування столиці Російської Федерації кандидатом у президенти є демонстрацією позиції.

"Я б не вживав слова "візит" щодо цієї поїздки, це вочевидь занадто високий стиль. Що стосується пана Медведчука, то ніщо в його контактах із Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідин Москви кандидатом у президенти України паном Бойком, то це, звичайно, дуже чітко висловлена позиція, навіть демонстрація позиції", - сказав П.Клімкін.

Міністр зазначив, що переговори необхідно проводити лише з президентом РФ. "Як ми знаємо, в Москві варто і необхідно розмовляти з однією людиною - з президентом Росії, який фактично визначає весь порядок денний", - уточнив він.

Як повідомлялося, 22 березня Ю.Бойко і В.Медведчук провели зустріч у Москві з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером і обговорили питання газу.

Під час переговорів О.Міллер підтримав пропозицію В.Медведчука повернутися до ідеї про створення консорціуму з управління газотранспортною системою України.

Цього ж дня Служба безпеки України заявила, що в межах своєї компетенції в стислі терміни надасть правової оцінки як візиту громадян України - Ю.Бойка та В.Медведчука до одного з лідерів країни-агресора, так і їхніми заявам.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ