Політика

ЦВК перенесла дебати на "Суспільному" з 20:00 на 21:00 19 квітня

Центральна виборча комісія України перенесла час початку теледебатів кандидатів у президенти в студії "Суспільного телебачення" з 20:00 на 21:00 п'ятниці 19 квітня.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комісії в четвер.

У постанові ЦВК визначено, що дебати, які проводяться за рахунок виділених на проведення виборів коштів із держбюджету, організовуються і проводяться Національною суспільною телерадіокомпанією України останньої п'ятниці перед днем повторного голосування на каналі Суспільного телебачення в прямому ефірі протягом 60 хвилин (з 21:00 до 22:00 - ІФ).

Це рішення було ухвалено ЦВК у зв'язку з отриманою від представників Володимира Зеленського та Петра Порошенка інформацією про проведення на НСК "Олімпійський" 19 квітня "заходу передвиборної агітації у формі публічних дебатів" між кандидатами, орієнтовний час завершення якого - 20:00-20:30.

Також представники кандидатів у президенти повідомили, що наразі ведуться переговори щодо висвітлення дебатів на "Олімпійському" окремими комерційними телеканалами, "однак обсяг охоплення території України такою трансляцією невідомий".

У ЦВК вважають, що ситуація з проведенням "заходу передвиборної агітації" на НСК "Олімпійський", який за часом частково збігається з часом, відведеним на проведення передвиборних теледебатів Національною суспільною телерадіокомпанією України, ставить під загрозу проведення останніх і, як наслідок, "унеможливлює залучення до такого заходу максимальної телевізійної аудиторії, що може порушити право виборців на доступ до різнобічної, об'єктивної та неупередженої інформації, необхідної для здійснення усвідомленого, поінформованого, вільного вибору".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ