Політика

Трансформація Приватбанку - досягнення проведених у країні реформ і один з ключових маркерів оздоровлення банківського сектора України

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон наголошує, що трансформація Приватбанку є одним із головних маркерів оздоровлення банківського сектору країни і здобутків українських реформ, а продовження реформ має ключове значення для економічної стабільності держави.

"Оздоровлення банківського сектору є одним із досягнень реформ в Україні, а трансформація Приватбанку - одним із його головних маркерів. Продовження реформ має ключове значення для економічної стабільності та розвитку України", - написала І.Дюмон у своєму акаунті в соцмережі "Твітер" у п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва у четвер задовольнив у повному обсязі всі позовні вимоги І. Коломойського до Нацбанку України (НБУ), Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), зокрема був визнаний протиправним і скасований договір про купівлю-продаж акцій ПриватБанку від 2016 року.

"Цим рішенням було задоволено позовні вимоги, серед яких два рішення НБУ, одну постанову уряду, кілька наказів Фонду гарантування вкладів. Ці рішення стосувалися проведення націоналізації ПриватБанку, зокрема рішення про визнання його неплатоспроможним", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ