10:00 24.04.2019

У команді Зеленського закликали "Нафтогаз" і Кабмін провести консультації з МВФ і знизити ціну газу для населення з 1 травня

2 хв читати
У команді Зеленського закликали "Нафтогаз" і Кабмін провести консультації з МВФ і знизити ціну газу для населення з 1 травня

У команді Володимира Зеленського, що переміг на виборах президента України, закликали НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести консультації з Міжнародним валютним фондом (МВФ) з метою зниження ціни на газ для населення з 1 травня.

"Останні чотири місяці ціни на газ у Європі знижувалися і наразі ціна газу для населення в Україні вища, аніж ціна газу на біржі у Європі. Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне пониження ціни газу для населення із 1 травня", - йдеться в заяві "Про ситуацію на енергетичному ринку", оприлюдненій у середу вранці на сторінці "Зе! Команди" у соцмережі Facebook.

Також команда В.Зеленського нагадує, що Росія з 1 червня може обмежити постачання енергоресурсів до України, а з 1 січня зупинити транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат і ризиків постачань газу.

"Ці виклики вимагають від нас ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 23 квітня 2019 року Кабінет Міністрів України і НАК "Нафтогаз України" погодили зниження ціни природного газу для населення і теплової генерації з 1 травня 2019 року на 3,5% - до 8,247 тис. грн із 8,55 тис. грн.

"За дорученням Кабінету Міністрів "Нафтогаз України" спільно з представниками уряду розробив новий механізм визначення регульованої ціни, який дозволяє не лише уникнути підвищення вартості газу для населення та теплової генерації з 1 травня 2019 року, а й зменшити її до рівня 8247 грн за тис. куб. м (кінцева роздрібна ціна)", - йдеться в прес-релізі компанії.

У "Нафтогазі" зазначають, що якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів буде нижчою за встановлену постановою КМУ №867, то ціна для населення відповідно знизиться. Якщо ж ринкова ціна для промисловості перевищить визначений урядом рівень, то ціна для населення збережеться на рівні, встановленому постановою.

Зміни до чинних договорів на продаж газу між "Нафтогазом" і всіма контрагентами, які купують газ відповідно до спецзобов'язань (PSO, ПСО), буде внесено протягом травня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА