Політика

Сарган: У Луценка є реальні результати, на відміну від трьох його попередників і Горбатюка, які з 2014 р. розслідували справи Майдану і осіб, що втекли з країни

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган розкритикувала висловлювання політичних і громадських діячів, що покладають на генпрокурора Юрія Луценка відповідальність за те, що розслідування злочинів, скоєних проти мітингувальників під час Революції гідності, а також стосовно високопоставлених чиновників часів президентства Віктора Януковича не доведені до кінця або були закриті.

" ТРИ генпрокурори (Махніцький, Ярема, Шокін - хто забув, були такі з лютого 2014 по травень 2016) і один НЕЗМІННИЙ (начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій - ІФ) Горбатюк розслідували справи по Майдану і за тих, хто втік. І по тих, хто починає повертатися зокрема. Як розслідували? Самі бачили", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в неділю.

Сарган нагадала, що Луценка призначили генпрокурором України в травні 2016 р., і за час своєї діяльності на цій посаді він має реальні результати.

"Вирок легітимному (Януковичу – ІФ), спецконфіскація грошей оточення яника, корупціонери в судах в межах підслідності. Реальні результати на відміну від трьох попередніх", - перерахувала вона.

При цьому прес-секретар генпрокурора обурилася звинуваченням, що лунають на адресу виключно Луценка, і запропонувала таким критикам оцінити ступінь їхньої власної провини в події.

"Винуватий один! Задовбало! Дістало читати прокльони тих, то сам нічого не робить, окрім «всепропало» під кожним дописом. Почніть винуватити себе в тому, що відбулося. Може, тоді попустить і почне працювати голова, а не руки об клавіатуру гаджета", - написала Сарган.

Приводом для цього посту стало повернення в Україну у неділю колишнього заступника глави Адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова, який у своєму телеграм-каналі також закликав інших людей, що залишили країну, наслідувати його приклад.

Слідом за цим в соцмережах і ЗМІ послідувало безліч висловлювань політичних і громадських діячів, які ставлять в провину генпрокурору відсутність кримінального переслідування в Україні Портнову.

Так, зокрема, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав адресований Луценку пост такого змісту: "Юрію Луценку, я правильно розумію, що ви все ще на посаді генерального прокурора? І саме через вашу бездіяльність сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?".

У відповідь Луценко в коментарях під цим постом поставив зустрічне запитання: "а у вас є докази про скоєний ним злочин?".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ