11:00 20.05.2019

Зеленський назвав найпершим завданням припинення вогню на Донбасі, заради чого він готовий на непопулярні рішення

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що бачить своїм найпершим завданням припинення бойових дій на Донбасі, заради чого готовий на прийняття непопулярних рішень, навіть тих, які призведуть до його відставки з посади глави Української держави.

"Наше найперше завдання - припинити вогонь на Донбасі", - сказав Зеленський у своєму зверненні до українського народу з трибуни Верховної Ради.

"Мене часто запитували, а на що ви готові заради припинення вогню? Дивне запитання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей? На що? Можу запевнити, для того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все. Я точно не боюся приймати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і, якщо буде необхідно, я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир", - заявив шостий президент України.

При цьому він додав: "Не втрачаючи наших територій, ніколи".

Зеленський також наголосив, що початком діалогу має стати звільнення всіх українських полонених.

"Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. Й ми готові до діалогу. Але я впевнений, що першим кроком для початку цього діалогу стане повернення всіх українських полонених", - наголосив він.

Наступним викликом президент назвав повернення втрачених територій. "Чесно кажучи, мені це формулювання видається не дуже коректним, оскільки не можна втратити те, що й так наше по праву. І Крим, і Донбас - це українська земля", - додав Зеленський.

Водночас він зазначив, що з територіями були втрачені і люди, і тепер "ми маємо повертати їхню свідомість", сказав він, перейшовши на російську мову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА