18:49 20.05.2019

Кернес: Ми з Трухановим поведемо партію до ВР, але залишимося мерами

2 хв читати
Кернес: Ми з Трухановим поведемо партію до ВР, але залишимося мерами

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес підтвердив, що має намір разом зі своїм одеським колегою Геннадієм Трухановим брати участь у виборах до Верховної Ради.

"Підтверджую: ми з мером Одеси Геннадієм Трухановим справді поведемо до нового парламенту партію. Партію людей, які чують інших людей, які працюють для інших людей, які розуміють проблеми інших людей і знають, як їх вирішити", - написав Кернес на своїй сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Водночас він наголосив, що ні він, ні Труханів не мають наміру відмовлятися від посади міського голови заради мандата народного депутата.

"Ми були і залишимося міськими головами Харкова та Одеси. Наше завдання - не політична кар'єра. Наше завдання - влити нову кров у Верховну Раду, зробити так, щоб туди прийшли ті, що знають проблеми на місцях, що мають план їх вирішення. І наше завдання з мером Трухановим - дати цим людям інструмент вирішення проблем на місцях", - написав Кернес.

Співголова депутатської групи "Відродження" у Верховній Раді Віталій Хомутиннік у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що партії "Довіряй справам" Труханова, "Відродження", частина представників партії "Наш край" і народних депутатів групи "Воля народу" об'єднуються в єдину політичну силу для участі в парламентських виборах. Він зазначив, що з'їзд об'єднаної політичної сили відбудеться до кінця травня.

За словами Хомутинніка, ще немає рішення, хто очолить політсилу, але точно відомо, що мер Одеси Труханів і мер Харкова Кернес увійдуть до першої п'ятірки списку партії на парламентських виборах.

"Точно вже є підтвердження і домовленість - це мери двох міст-мільйонників - Кернес і Труханов, майже 15-20 мерів міст із 50-100 тис. населення і більше - Ужгород, Артемівськ, Куп'янськ, Вознесенськ тощо", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА