10:15 21.05.2019

У ДБР ще не отримали заяви Портнова щодо Порошенка

2 хв читати
У ДБР ще не отримали заяви Портнова щодо Порошенка

Колишній заступник голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов, який повернувся в країну цими вихідними, направив до Державного бюро розслідувань (ДБР) "першу заяву про злочин", який вбачає в діях п'ятого президента України Петра Порошенка в листопаді 2018 року .

"Вважаємо його причетним до державної зради, спробі захоплення державної влади і перевищенні влади і службових повноважень", - написав Портнов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він зазначив, що, відправивши заяву в ДБР, "ми набуваємо низки процесуальних прав, які використовуємо залежно від офіційної реакції цього органу протягом кількох днів".

Портнов оприлюднив копію заяви до ДБР у Facebook. Він вважає, що Порошенко, "діючи умисно, в складі організованої групи осіб, володіючи всією повнотою інформації про напружену ситуацію в Керченській протоці й про високу ймовірність агресивних дій збройних сил РФ... наказав (або погодив наказ) здійснити перехід корабельної групи ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море через Керченську протоку".

Портнов вважає, що ці дії Порошенка були спрямовані на "умисне здійснення провокації агресивних і прогнозованих дій російських військових під час напруженої ситуації".

Як наголошується в заяві, введення воєнного стану "мало забезпечити скасування і перенесення на невизначений час виборів президента України".

"Це дало б змогу Порошенку реалізувати свій злочинний намір, спрямований на фактичне захоплення державної влади...", - вважає Портнов.

На підставі викладених даних він просить ДБР внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ст. 109, 111, 426-1 Кримінального кодексу України, ймовірно, скоєні Порошенком та іншими особами під час дій, пов'язаних зі здійсненням переходу корабельної групи ВМС ЗСУ з Чорного в Азовське море, і розпочати досудове розслідування.

"Допитати... П. О. Порошенка, членів Ради національної безпеки і оборони України, начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України, командувача Військово-Морських сил Збройних сил України та інших осіб, які могли бути причетні до відповідних подій", - йдеться в заяві.

У ДБР у вівторок вранці повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що станом на 9:30 заява Портнова до них іще не надійшла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА