Політика

Заступник глави АП Рябошапка не виключає, що позачергові вибори до ВР відбудуться за старою системою

Заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка вважає, що позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою.

"Позачергові вибори очевидно відбуватимуться за тим законом, який є сьогодні чинним: половина парламенту обиратиметься за партійними списками, а інша половина - за мажоритарною системою", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи є ще варіанти змінити закон про парламентські вибори, Рябошапка сказав: "Якщо сьогодні до кінця дня ухвалять законопроект (про внесення змін до закону про вибори), тоді варіанти є".

Заступник глави АП зазначив, що указ президента про розпуск парламенту і дострокові вибори вже підписано, але ще питання в тому, коли його буде опубліковано.

Раніше цього дня народні депутати відмовилися включити до порядку денного позачергового засідання ВР два законопроекти про внесення змін до закону про вибори народних депутатів - президентський (№10319) та альтернативний (№10319-1), а також законопроект про внесення змін до закону про публічні закупівлі (№10317).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ