17:04 22.05.2019

Міністр Кабінету міністрів дезавуював свої слова про припинення місії МВФ в Україні

2 хв читати
Міністр Кабінету міністрів дезавуював свої слова про припинення місії МВФ в Україні

Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко дезавуював свою заяву щодо припинення місії Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Вони не зупинили місію. Питаннями співпраці з МВФ займається Мінфін. Наразі інформації, що вони припинили місію і поїхали, немає", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах форуму "Відповідальність, довіра, інклюзивність: бачення реформ завтрашнього дня. Пропозиції громадянського суспільства", організованого Реанімаційним пакетом реформ, у Києві в середу.

"Однак розпуск Верховної Ради може вплинути на продовження програми з МВФ", - зазначив Саєнко.

Раніше міністр Кабміну заявив про припинення місії фонду в Україні.

Як повідомлялося, місія МВФ прибула до Києва 20 травня для оцінювання виконання поточної програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій щодо IV статті статуту МВФ і початку зустрічі 21 травня.

У ЗМІ в середу з'явилися повідомлення про нібито дострокове згортання місії, проте в представництві МВФ агентству "Інтерфакс-Україна" заявили, що експерти фонду продовжують свої зустрічі з владою. Згідно з даними агентства, рішення Зеленського про розпуск ВР і подальша заява про відставку прем'єра справді створили проблему для роботи місії, проте вона залишається в Києві.

Раніше глава представництва фонду в Україні Йоста Люнгман повідомив, що місія планує працювати в Україні два тижні. Серед основних проблемних питань він відзначив ухвалення нової редакції закону про відповідальність за незаконне збагачення після скасування попередньої Конституційним судом у лютому цього року.

Нову програму співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 мл

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА